Belinka illumina, lazura za posvjetljenje

Kod artikla: 3838968239111

Opis

Illumina je na raspolaganju u jednom, žućkastom tonu boje. Premaz ne razgrađuje tamne površine, već ima dovoljno prekrivajućih svojstava, da ravnomjerno prekrije prethodnu tamnu lazuru i njenu nijansu približava prirodnoj boji drva smreke. Nakon premazivanja illuminom struktura drva više neće biti vidljiva, no pravilnom pripremom površine i pravilnim radom može se postići jednaki utisak kao kod svih lazura - odnosno struktura drva ostaje vidljiva.

Illumina je premaz u svjetloj nijansi, a ujedno je dovoljno prekrivajuća boja, koja će sakriti prethodni lazurni premaz. No, nakon premaza Illuminom morate nanijeti još jedan premaz izabrane nijanse (Beltop). Illumina je prikladna za uporabu na otvorenome.

Ako je prvobitni premaz još dovoljno očuvan, treba ga samo izbrusiti brusnim papirom granulacije 80-100. Prije početka rada, sadržaj treba dobro promiješati. Zatim se nerazrijeđena Illumina premazuje kistom na površinu koja mora biti suha i dobro očišćena od prašine. Pri normalnim uvjetima slijedeći sloj nanosi se nakon 24 sata. Niske temperature i visoka vlažnost u zraku produžavaju sušenje. Na kraju se tako posvijetljena i suha površina premazuje željenom nijansom lazure u 1 ili 2 sloja. Kada je prvobitni premaz već propao, treba ga ostrugati mjedenom četkom te prema potrebi brusiti, očistiti od prašine i koristiti impregnacijsku zaštitu (Belles ili Belocid). Nakon što se impregnacija osuši, površinu treba obraditi sa 2 sloja Illumine i tek zatim premazati lazurom (1-2 sloja) u izabranoj nijansi. Alat se čisti Belsolom ili white špiritom.


Dodatne informacije

Karakteristike
N/D
Težina
1.0000

Za dodatna pitanja nas kontaktirajte

Regularna cijena 89,95 kn

Dostupno


Napomena:
  • Za slučajne pogreške u specifikaciji ne snosimo odgovornost.
  • Fotografije artikala su ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati stvarnom izgledu artikla.
  • Za točnu specifikaciju pojedinog artikla kontaktirajte info@svezakucuidom.com