Kliješta za keramiku / niveliranje

Kod artikla: 3873077015706

Opis

Leveling Sistem je potpuno nova tehnologija za lijepljenje keramičkih pločica kojom se postižu idealno ravne površine i identičnu širinu fugi, bez obzira na površinu na koju se pločice stavljaju. Kako je u svijetu trend proizvodnje sve većih formata pločica, koje su samim tim i teže i deblje, potrebno je sve više vremena, truda i umijeća da bi se posao napravio kvalitetno. Ovim novim sistemom se mogu lijepiti keramičke, granitne ili mramorne zidne i podne pločice, a pored idealno ravnih površina i jednakih fugi, značajno se štedi na vremenu, što je u današnje vrijeme veoma važan faktor. Kada se uvježba postavljanje pločica na ovaj način, može se uštedjeti i do 20% vremena, što nije malo.

Sistem je vrlo jednostavan i sastoji se od spona, klinastih podložaka (kajli) i kliješta za njihovo izravnavanje.

Spona se stavi ispod zalijepljene pločice, sa njene druge strane se stavi druga pločica, a onda se ubaci plavi klinasti podložak (kajla) koja se zategne specijalno dizajniranim kliještima sa graničnikom koji osigurava da svi klinasti podložci (kajle) budu isto zategnute, a površina besprijekorno ravna.
Klinasti podlošci (kajle) se mogu koristiti više puta, a spone su potrošni materijal.

Kada ljepilo stegne, nakon 10-12 sati, spone jednostavno odlomite gumenim čekićem i nastavite sa fugiranjem. Kao što je vrlo jednostavan sistem za postavljanje, isto tako se vrlo lako i demontira. Leveling Sistem je idealan za početnike, pošto im omogućava ravno lijepljenje pločica iako nisu posebno vješti u ovom poslu.


Dodatne informacije

Karakteristike
Ne
Težina
Ne

Za dodatna pitanja nas kontaktirajte

Regularna cijena 74,95 kn

Dostupno


Napomena:
  • Za slučajne pogreške u specifikaciji ne snosimo odgovornost.
  • Fotografije artikala su ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati stvarnom izgledu artikla.
  • Za točnu specifikaciju pojedinog artikla kontaktirajte info@svezakucuidom.com