STOPER - Solarni / ultrazvučni rastjerivač zmija

Kod artikla: 3870547037398

Opis

Solarni rastjerivač zmija je uređaj koji emitira zvučne impulse koje zmije, ali i ostali gmazovi osjećaju kao vibracije koje se prenose kroz tlo. Osjećajući opasnost, zmije se udaljavaju od izvora vibracija, odnosno, uređaja.

Impulsi se prenose u intervalima od 40-50 u sekundi te pokrivaju područje od približno 700 m2.

Rastjerivač emitira impulse u svim smjerovima na udaljenost oko 15 m, pa se za područja na kojima zmije češće borave preporučuje postaviti jedan repelent na svakih 30 m2.

Solarni rastjerivač zmija radi na principu solarne baterije, pa je tako njegov rad moguć i tijekom dana i tijekom noći jer tijekom dana skuplja energiju za rad noću. Dobru efikasnost postiže i u zasjenjenim područjima.

Tijekom prva dva dana rada, impulsi imaju zvuk sličan "Di" koji se javlja u intervalima od 50 sekundi, dok sljedeća dva dana zvuk prelazi u "Di Di Di" te zadnja dva dana "Di Di Di Di Di". Sedmi dan ciklus se ponavlja.

Instalirannje uređaja:
1. Spojite priključak iz donjeg aluminijskog dijela sa priključkom iz gornjeg dijela uređaja. Zatim spojite donji i gornji dio uređaja.
2. Postavite uređaj u tlo ostavljajući gornji dio "glave" iznad tla. Preporučljivo je prije napraviti rupu u tlu uz pomoć željezne poluge. Postavite uređaj bez korištenja prekomjerne sile (čekić i slično).
3. Uređaj je ispravno postavljen ukoliko se čuje zvuk "Buzz" dok on emitira impulse. Kada se prvi put postavlja, potrebno je da uređaj bude par sati izložen suncu kako bi skupio dovoljno energije za rad.

Prilikom nepovoljnih vremenskih uvjeta, solarni rastjerivač je potrebno izvaditi iz tla. Ukoliko dođe u doticaj s vodom, potrebno ga je izvaditi iz tla i dobro osušiti. Promrzlo ili navodnjavano tlo nije pogodno za postavljanje uređaja.

Prilikom vađenja uređaja iz tla, pazite da ne pokidate instalaciju.

Vanjski faktori kao što su rad i zvukovi strojeva ili požar, mogu utjecati na smanjenu učinkovitost rastjerivača.

Održavanje:
S vremena na vrijeme obrišite prašinu i prljavštinu sa solarnog poklopca. Proizvođač i distributer ne snose nikakvu odgovornost za upotrebu koja nije u skladu sa uputama navedenim na pakiranju.

Primjena:
U vrtovima, na travnjacima, farmama, okućnicama te u plastenicima.


Dodatne informacije

Karakteristike
Ne
Težina
0.2700

Za dodatna pitanja nas kontaktirajte

Regularna cijena 12,50 € ( 94,18 Kn)

Dostupno


Napomena:
  • Za slučajne pogreške u specifikaciji ne snosimo odgovornost.
  • Fotografije artikala su ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati stvarnom izgledu artikla.
  • Za točnu specifikaciju pojedinog artikla kontaktirajte info@svezakucuidom.com